Enda litt fler bilder fra Lier Mentalsykehus

Jo mer jeg tenker over det, jo mer lyst har jeg til å ta en shoot med modeller på Lier. Gjerne en fetisjinspirert shoot med lakk/latex/lær og masse kjetting. Kanskje tvangstrøye og hette også.

Hadde også vært spennende med lange eksponeringer og modeller i lange kjoler som beveger seg, slik at de ser ut som spøkelser eller gjennomsiktige skikkelser. Har lyst å dra tilbake når det har snødd, refleksjoner fra snø gir et helt spesielt lys. Har generelt lyst å dra tilbake.

Jeg er ikke sikker på hvorfor jeg er så dratt mot dette stedet. Kanskje fordi det er så annerledes og sjeldent, kanskje fordi jeg vanligvis ikke finner så mange motiver på ett sted, kanskje på grunn av historien, eller kanskje det rører ved en eller annen dyp angst for å bli sperret inne på et slikt sted. Uansett synes jeg det er utrolig synd at det skal rives.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler bilder fra Lier

Når jeg var på Lier sist, var det et bygg jeg ikke var inne i. Det skyldes rett og slett at vi hadde noen litt skumle opplevelser på vei inn, i form av knurrelyder fra et dyr/menneske vi aldri så, og høye, klagende lyder som runget inne fra bygget. Lydene inne i bygget var sikkert noen på samme misjon som oss, som forsøkte å skremme oss, men sammen med knurrelydene var det skummelt nok til at ingen hadde lyst å bli med inn.

I går dro jeg tilbake sammen med Hans Christian, som ikke lod seg skremme av det han mente måtte ha vært en (usynlig) grevling og barn med dårlig humor, så vi kom oss gjennom det siste bygget. Jeg skal blankt tilstå at det er en litt skummel stemning der, og at jeg er glad jeg ikke var der alene, men heldigvis var det begrenset med skumle lyder og det hjelper en del.

Jeg føler meg merkelig dratt mot dette stedet. Det er ikke ofte at forlatte bygninger får lov til å stå og forfalle, og det er så mye historie og skjebner som sitter i veggene der. Malingen henger i store flak, rutene er knuste, møblene bisarre, og det er noe merkverdig vakkert over stedet som fascinerer meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shoot med Jonas

I lørdags hadde jeg shoot med Jonas. Dessverre var det mest sannsynlig noen nye tenner på vei, for Jonas var ikke spesielt happy og gnagde på både fingre og leker. Jonas er sønnen til en tidligere kollega av meg, og det var heldigvis en veldig uformell og avslappet shoot, og vi fikk en del bra bilder selvom hovedpersonen ikke var i så veldig bra humør.

Jamaicanske Kaffebrownies med Pecannøtter

I dag har jeg bakt  brownies, og de må selvsagt fotograferes! Jeg bruker Epicurious masse til å finne nye oppskrifter, og denne oppskriften kommer også derfra. Dette er jamaicanske kaffebrownies med pecannøtter, og du kan finne oppskriften her om du har lyst å teste dem (oppskriften er på engelsk).

De er ganske mektige, men supergode!

Jeg tåler ikke melk og hvete, så jeg byttet ut hvetemelet med speltmel og smør med blå Soft. Det fungerte kjempebra.

Shoot med Alba og familien hennes

I går hadde jeg fotoshoot med Alba og familien hennes. Alba har et energinivå som kun barn i den alder kan ha, hun var høyt og lavt, og humøret var på topp.

Barnefoto er fantastisk god trening i å være rask på utløseren, det er rett og slett ganske utfordrende, og krever av og til litt bestikkelse i form av Byggmester Bobkjeks, vitaminbamser eller annet godt om er innen rekkevidde..

 

 

Et besøk på Lier Mentalsykehus

I går var jeg så heldig å få dratt med meg Jan Erik på fototur til Lier Mentalsykehus. Det var mye vakker forfall, nydelig naturlig lys, og en overraskende fredfylt stemning på stedet, hvor så mye trist og vondt har skjedd.

Det er likevel ingen hemmelighet at disse bygningene har mørke hemmeligheter, skumle kjellere og kroker, møbler man (heldigvis) ikke ser i vanlige hjem, og det er definitivt deler av disse byggene hvor jeg ikke hadde likt å være alene, ikke engang midt på en vakker, solskinsrik høstdag som i går.

 

 

 

 

Kakeboken

De siste måneder har jeg jobbet sammen med den amerikanske konditoren Beth Young, med å lage en kakebok. Beth har laget alle oppskriftene og jeg har fotografert, satt opp grafisk, og spist utrolig mye fantastisk kake og desserter. Det meste av tiden har jeg hatt kameraet i den ene hånden, og en skje/gaffel i den andre.

Resultatet er boken "Decadence - Sinfully Delicious Desserts".

Jeg håper neste prosjektet blir en slankekokebok..

Fun shoot med Heidi

I går hadde jeg en tfp shoot med Heidi Kristoffersen. Det var utrolig gøy å jobbe med henne, hun har masse ideer, er med på alt som er gøy og er i tillegg utrolig fotogen.. Hva mer kan man ønske seg som fotograf?

Vi eksperimenterte en del med high key, og jobbet bare med naturlig lys hele dagen. Dette bildet tok vi i døren til takterrassen i bygget jeg bor i. Må tilstå at jeg har blitt litt hektet på high key!

Chili

Her er enda et bilde fra chilishooten.

I dag har jeg også begynt å planlegge en shoot med en modell jeg ikke har jobbet sammen med før. Det er alltid gøy å møte nye, fotogene mennesker, så jeg gleder meg masse til shoot på fredag:)

Stockfoto

I dag har jeg tatt en del bilder til Istockphoto.com. Jeg synes det er kjempegøy å ta stockbilder, selvom det er fryktelig dårlig betalt. Det gode er selvfølgelig at man kan selge samme bilde mange ganger, så om man har en portfolio med noen tusen bilder kan man kanskje tjene litt på det etterhvert..

Tamarillo

Enda et av testbildene med Lowel-lampene. Her har jeg plassert en lampe rett bak tamarilloen, og en til venstre for frukten også.

Jeg hadde ikke smakt tamarillo før, jeg kjøpte den bare fordi jeg synes den var vakker og hadde lyst å fotografere den. Den smakte fantastisk! Synd de er så dyre, for jeg tror man kan lage nydelig chutney med disse. Dyr chutney vel å merke; de koster ca. 13 kr pr. stk!

Elsker mine nye Lowell Ego Lights

Etter å ha lest litt i blogger om Lowell Ego Lights, kjøpte jeg et par stykker selv.

Jeg er ganske fornøyd med dem så langt, har ikke brukt dem så mye enda, men dette er et av bildene jeg har tatt. Lystemperaturen er 5500° K (samme som dagslys) så det er utrolig enkelt å få korrekt hvitbalanse og lampene er lette og tar lite plass. Jeg synes alt i alt at de er et kjempebra kjøp!